50-talet var en lång bakfylla efter de två hemska världskrig som ödelagt allt i sin väg. Under 1960-talet började en optimism återigen att andas bland människorna. Kvinnor började arbeta i en allt större utsträckning, ett miljonprogram sjösattes och människan tog sig ut i rymden. Gränserna tänjdes och förändringens vindar blåste, så även i hemmens inredning. Trista och gråa färger målades om i skrikig orange eller gul färg, dessutom var möblerna i färgstarka färger. Det var inte heller ovanligt att hemmet inreddes med lediga pinnstolar, korgstolar eller kafémöbler som retrospektivt hjälpt till att cementera känslan av frihet som förknippas med 60-talet.

Så om du är sugen på att backa bandet och ge ditt hem en härlig känsla av 60-tal så finns flera enkla sätt för dig att ge ditt hem en fläkt av svängigt 60-tal. Genom att låta detaljerna i hemmet sätta prägeln kan du få ditt hem att andas 60-tal utan att du ska behöva renovera om hela huset. Det är både billigare och tidsparande. Pinnstolar, korgstolar och kafémöbler är enkla inredningsdetaljer som gör en stor skillnad. Ofta kan det räcka med färgstarka möbler och vitvaror för att man ska ge ett rum en känsla av 60-tal. På Lasses i Ryd kan du bland annat hitta snygga retrokylskåp i klassiska 60-talsfärger. Även en liten detalj som att ha en back med gamla och snygga LP-skivor hemma kan ge ditt hus eller lägenhet en nostalgisk retrokänsla.

Att förvandla sin lägenhet till ett 60-talshem behöver inte bli dyrare än nödvändigt. Det gäller bara att hitta de rätta inredningsdetaljerna. På loppmarknader och second hand-butiker brukar det finnas flera möbler och inredningsdetaljer i 60-talsstil till ett billigt pris.

Om du känner att 60-talsstil inte är något för dig, kolla gärna in vår artikel om dörrar i 50-talsstil.