När det kommer till att designa sitt kök så har trenden länge varit att det skall vara väldigt modernt. Med modernt menas att man skall ha ett kök som ofta går i vitt och metall, krom eller liknande. Man fokuserar på att vitvarorna som också är av modernaste slag som induktionshällar och kylskåp smälter in på ett nästan genomskinligt sätt. Men denna trend börjar sakta men säkert ge vika för en helt annan slags design, nämligen den lantliga.

Alla har vi åkt ut på landet någon gång och känt hur rustikt och genuint köket känns i många gamla sommarstugor och äldre hus. Detta är något som mångan nu vill återskapa i hemmet, just för att det känns mer levande och personligt. Det finns många alternativ att välja på för att få till den lantliga känslan.

Man kan använda sig av kakel runt spisen i en snygg färg för att markera av det klassiska matlagningsområdet. Köksluckor kan gå i en mer färggrann ton, eller vara helt bevarade i sin naturliga träfärg som med åren får ett vackert slitage. Att sätta in en vedspis av modernare teknik är faktisk något som både är ekonomiskt då den ger värme samt även ger en härlig känsla av att laga mat på äldre dagars vis.På Sörmlandskök hittar du måttanpassade köksluckor i flera olika varianter.

Är man ute efter inspiration till att inreda sitt hem i en mer levande lantlig stil så kan man få många idéer av Sköna Hems bildserie av kök av detta slag. Dessa kök är betydligt mer fria att inreda än så att säga ”färdiggjorda” helhetslösningar, då man kan mixa och matcha som man själv behagar. Vare sig man bor i storstäder som Stockholm, Göteborg och Malmö eller på mindre orter som Hemavan och Kaxås så passar denna lantdesign in lika bra.