Vi har tidigare skrivit om hur man inreder i 60-talsstil, nu har turen kommit till 70-talet.

70-talet var en tid präglad av lågkonjunktur. Hög arbetslöshet och inflation på en och samma gång, så kallad stagnation. Trots detta så lät man sig inte nedslås. En hippievåg kom fram med blomma och pannband som främsta accessoar. Det predikades om fred och folk var missnöjda med det rådande Vietnamkriget. Musiken upplevde en stor polarisering, på ena sidan fanns kommersiella musikakter som ABBA och australiensiska Bee Gees och på den andra fanns en oslipad punkrock som kritiserade samhället. Även proggen började vid den här tiden bli stor.

I inredningen blev det allt mer populärt att tillverka sina egna möbler. En gör-det-själv-smitta drabbade oss alla och helt plötsligt var det flera som började sy och slöjda för att finna harmoni i vardagen. I köken var det kakel i mönster som gällde och som gav ett färgstarkt intryck på tillvaron. Detsamma gällde väggarna som kunde vara prydda med vävtapet gjort av sjögräs eller tapeter med stora blommiga mönster. Dessa typer av tapeter i härligt 70-talsblommönster går att finna på flera tapetaffärer. Tapetshopen.se är e-handel som har ett stort utbud av dessa tapeter. Randiga eller enfärgade lampskärmar, gärna i en skrikig färg som orange, tillsammans med en keramikfot var en populär inredningsdetalj under 70-talet. Så för att få ditt hem att andas 70-tal, inred med varma färger så som brunt och orange, tveka inte på att ha inredningsdetaljer med spännande mönster, så som batik. Furu och trä är två andra vanliga komponenter i 70-talsinredningen. Glöm dessutom inte bort att besöka loppmarknader som eventuellt säljer den tidstypiska Rörstrandsserien Annika, en porslinsservis som många förknippar med 70-talet. Även korgmöbler är inredning som andas mycket 70-tal.

Det behöver alltså inte vara dyrt för sätta en 70-talsprägel på hemmet, när man väl vet vad man behöver så visar det sig snarare att det är ganska billig inredning. För mer tips på 70-talsinredning så rekommenderar vi dig att läsa denna artikel på Amelia.se.