Belysningstillverkaren Frederick Cooper I samarbete med inredningsarkitekten Larry Laslo presenterar den senaste kollektionen av bords- och golvlampor.

Den nya kollektionen från Frederick Cooper går under namnet Laslo, och har en internationell karaktär som blandar influenser från olika tidsperioder och kulturer.

Larry Laslo kommenterar, "Design borde inte vara komplicerad. Varje design i min nya kollektion förmedlar sitt ursprung – min inspiration, mina resor, samlarobjekt – i dess enklaste form, så att du kan uppskatta designens skönhet utan några tillagda utsmyckningar.

Märkt av distinkta skuggbehandlingar, flytande linjer och Laslo's signatur av att använda en blandning av olika material inehåller denna fem-pjäsers kollektion en stor variation av former och blandade metaller.

Elliptical Disc Lamp är inspirerad av pyramider. Designen har fört samman den klassiska formen av pyramider tre gånger, för att representera en lång livslängd och evighet.

Bali High Lamp är inspirerad av Laslo's resor till Indonesien. Basen är täckt i guldlika detaljer och lampskärmen har en fyllig gyllene ton.

Singapore Lamp har en design med en uppenbart klassisk Asiatisk designkänsla, som görs tydlig av den avsmalnande staven till de staplade guldcirklarna.

Squares and Pyramids har en indirekt pyramidisk kvalitet. En klassisk mix av stål och guld speglar tanken om ett långt liv.

Simple Column Lamp lyfter fram klassiskt Romerska arkitekturelement med runda pelare och kvadrater. Satinerat brons – en klassisk metallisk finish – lyfter fram dess cylindriska kraft medan en invävd skuggnyans skänker kontrast.